PTA-tool

Wilt u een gebruikersvriendelijke omgeving, maar toch voldoende controle bij het laten maken van de PTA’s op uw school? Dan kan de PTA-tool iets voor u zijn. Als toetscoördinator of examencoördinator zet u aan het begin van het jaar enkele basisinstellingen goed. Zo bepaalt u op welke weken er toetsen gegeven mogen worden, voor welke vakken en in welke leerjaren. Ook geeft u aan op welke weken er SE toetsen gegeven mogen worden. Zo kunt u bijvoorbeeld aangeven dat er alleen in de tentamenweken een SE toets gepland mag worden. Tot slot kunt u ook het soort toets nog definiëren en hier wel of geen SE weging aan hangen.

Vervolgens gaan de docenten zelf aan de slag. Aan de hand van een eenvoudig stappenplan (de PTA wizard) maakt elke docent zelf de PTA regels voor zijn or haar vak. U hoeft zich niet langer zorgen te maken of er wel de juiste codering gebruikt wordt (deze wordt automatisch gemaakt) of dat uw collega’s zich wel aan de afspraken houden, de tool laat immers alleen maar toe wat u heeft ingesteld.

Toch biedt het systeem extreme vrijheid als u de gemaakte PTA regels bekijkt. Niet alleen kunt u regels of vakken afsluiten zodat er geen nieuwe wijzigingen meer kunnen plaats vinden, maar ook staat de tool u in staat om elke maatwerkoplossing voor de collega’s in te stellen. Een Vwo SE toets midden in de kerstvakantie voor het vmbo-TL vak NaSk2? Prima, als coördinator kunt u het realiseren. De collega zal het echter wel even moeten aangeven bij u.

Tot slot kunt u dan met enkele drukken op de knop, per leerlaag een eenvoudig overzicht genereren als PDF dat direct naar de inspectie kan.